Blomme-marcipan-kage

Blomme-marcipan-kage

Ingredienser:

100 g oliemargarine
75 g marcipan i bittesmå stykker
100 g rørsukker
2 æg
1/4 dl mælk
140 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 tsk vaniljesukker
6-10 blommer (kommer an på blommernes størrelse)
100 g hakkede hasselnødder
1-2 skefulde rørsukker til drys

Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd en springform med bagepapir. Pisk smør, marcipan og sukker lyst og luftigt, og tilsæt først mælken og derefter æggene et ad gangen. Der skal muligvis en spsk mel i med det sidste æg – hvis dejen begynder at skille. Vend mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i dejen. Hæld dejen i springformen, halver blommerne, og fjern stenene, og tryk de halve blommer med skindsiden opad ned i dejen. Hak nødderne groft, og drys dem over kagen sammen med et par skefulde sukker. Bag i 30-45 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud (bagetiden varierer meget alt efter ovnen og hvor saftige blommerne er). Lad den køle ned til stuetemperatur, før den serveres – evt. med creme fraiche til.

 

(Opskriften er oprindeligt denne fra Alt for damernes hjemmeside: http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/marcipan-blommekage/ men er efterfølgende redigeret efter min smag, da jeg syntes at der var al for megen dej i kagen, og for lidt af den lækre blomme-snask. Derfor er dejen halveret, og bagetiden reduceret.)