Chokolade-nougat-lagkage

Chokolade-nougat-lagkage

Denne lagkage er toplækker – let, men er ikke spor sommerlig. Nyd den afkølet til en kop kaffe eller som dessert. Jeg vil tro at der i denne kage er nok til 8-12 personer, alt efter sult og søde tænder.

Ingredienser:

  • 1 pakke chokolade-lagkagebunde (af den tykke slags, selvom de er lidt dyrere – der er 3 bunde i sådan en)
  • 100 g mørk chokolade, min. 55% kakao
  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g blød nougat
  • 3 bægre (á 1 1/4 æggehvide) pasteurisrede æggehvider
  • 4 1/2 spsk sukker
  • 3 dl piskefløde
  • ca. 1/2 dl kahlua (mexikansk kaffelikør)
  • lidt hakkede hasselnødder til pynt

Smelt den mørke chokolade over vandbad – den må ikke bliver for varm – og lad den stå imens du pisker 1 bæger æggehvider og 1 1/2 tsk sukker til en stiv marengs. Pisk også 1 dl fløde stiv, men ikke grynet. Fold marengs og flødeskum sammen, og fold til sidst den smeltede chokolade i. Stil på køl. Samme fremgangsmåde med den hvide chokolade, og til sidst nougat’en. Nu skulle du gerne have 3 slags lagkagefyld på køl. De må gerne stå en times tid, så de er blevet lidt faste, men de må ikke blive så stive, at de ikke kan smøres ud. Læg nu en lagkagebund på et passende fad og dup/pensl med kahlua. Fordel den mørke mousse på den. Læg en ny bund ovenpå, dup/pensl med kahlua, fordel nougatmoussen. Sidste bund duppes/pensles med kahlua og den hvide mousse smøres øverst, gerne så den flyder lidt ud over kanten – det ser flot ud, synes jeg. Drys med lidt hakket hasselnød. Stil på køl i nogle timer inden servering. Mums!