Daim-islagkage med mandelmarengsbund

Daim-islagkage med mandelmarengsbund

Jeg har lovet at lægge denne opskrift på vores hjemmeside. I virkeligheden kommer den fra www.magasinetmad.dk, men her er den alligevel (jeg har dog puttet mere Daim i):

Til 8 pers. (hvis man kan lade være med at spise for meget):

Mandelmarengsbund:

  • 150 g mandler
  • 2 1/2 dl flormelis
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æggehvider
  • springform 24 cm. diameter
  • smør og hvedemel til formen

Daim-is:

  • 3/4 dl sukker
  • 4 æggeblommer, past.
  • 3 dl piskefløde
  • 1 1/2 dobbel-Daim
  • 1 tsk vaniljesukker

Pynt:

  • 1/2 dobbel-Daim
  • evt. jordbær
Sådan gør du:
  • Mandelbund: Tænd ovnen på 175 grader. Smør springformen og drys den med mel.
  • Hak mandlerne meget fint (de skal ikke smuttes) i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
  • Hæld marengsdejen i springformen, og bag den i ovenen i ca. 30 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af i formen.
  • Daim-is: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let skum i en anden skål.
  • Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så det bliver en luftig creme.
  • Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk med film, og sæt i fryseren i min. 4 timer.
  • Tages ud af fryseren ca. 30 før servering og pyntes med hakket Daim og evt. halve jordbær.