Laksesplat

Laksesplat

Undskylder navnet på retten, men det hedder retten altså i vores familie. Opskriften er min kusines, og den laves normalt på slump, men jeg har forsøgt at sætte lidt mål på.

Forret til 16-18 personer:

1 hel side røget laks (ved ikke hvad den vejede, men den var rimelig stor), snittet i små tern
2 bøtter flødeost á 200 g (jeg havde én light og én ikke-light)
ca. 2 dl creme fraiche 6-9%, måske lidt mere
1 bundt purløg, fintsnittet (det skal være en af de små potter)
2 rødløg, finthakket
saft af 1 hel citron
friskkværnet peber
Serveres på ristet grovtoast med en citronbåd til.

Man kan sagtens lave denne ret dagen før den skal serveres, da det kun smager godt, at den får lov at trække lidt. Husk blot, at den bliver lidt mere “stiv” i konsistensen af at stå.