Bryllupskage

Bryllupskage

Dette er rent faktisk vores bryllupskage. Opskriften har jeg selv sjusset mig frem til. Henning var forsøgsperson (det havde han intet imod), inden testkagen blev sendt med ham på arbejde (det havde de heller intet imod). Og så røg opskriften videre til dem, som stod for vores reception.

Ingredienser:

Hindbærmousse:

  • 1½ past. æggehvide
  • 1½ spsk. sukker
  • 1 ¾ dl. piskefløde
  • 300 g frosne hindbær
  • 50 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. vand

Sukkerlage:

  • 60 g sukker
  • 1,2 dl vand

Chokolademousse:

  • 75 g mørk chokolade
  • 1½ past. æggehvide
  • 1½ spsk. sukker
  • 1 ¾ dl. piskefløde

Royal frosting:

  • 2 past. Æggehvide
  • 300-400 g flormelis
  • Evt. frugtfarve
  • Lyse lagkagebunde (købt pakke med 3 bunde)

Hindbærmousse:

Kog en kompot af hindbær, sukker, vaniljekorn og –stang, samt 2 spsk. vand. Lad først ingredienserne koge op, skru derefter ned til lav varme og lad koge, til kompotten har grød-agtig konsistens. Køl ned.

Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Pisk fløden stiv, men ikke grynet. Vend fløden i marengsmassen, og vend derefter den afkølede hindbærkompot i. Køl ned.

Chokolademousse:

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn. Pas på, den ikke bliver for varm.

Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Pisk fløden stiv, men ikke grynet. Vend fløden i marengsmassen, og vend derefter den smeltede chokolade i. Køl ned.

Sukkerlage:

Varm sukker og vand op til kogepunktet under omrøring. Tag gryden af varmen og lad køle ned.

Royal frosting:

Pisk æggehviderne stive og sigt flormelis i undervejs. Der skal piskes længe efter, at sukkeret er tilsat. Frostingen skal forblive stiv, også selvom den har stået lidt hen. Prøv at lave små toppe og se om de holder formen.

Find det rette fad at lægge kagen på. Læg første kagebund på fadet og dup med sukkerlage. Læg derefter den ene slags mousse på bunden. Sørg for at moussen kommer helt ud til kanten og ligger i et helt lige lag. Læg derefter bund nummer to på og dup med sukkerlage. Spred den anden slags mousse ud over – sørg igen for at det kommer helt ud til kanten og er lige. Læg så tredje bund på og dup med sukkerlage. Ret lagkagens kanter til, så der er mousse helt ud til kanten hele vejen rundt og glat ud. Smør til sidst frostingen på top og sider og glat ud. Sæt evt. toppe langs kanten på kagen, efter ønske.