Saltmandler

Saltmandler

Saltmandler er en af vores yndlingssnacks. De er lækre som appetizer, i salat, som mellemmåltid eller bare foran fjerneren når den lille lækkersult melder sig.

Sådan laver jeg dem:

Tænd ovnen på 150 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Tag en stor stegepande og put 500 g mandler, 2 tsk fint salt og 1 1/2 dl vand i. Tænd for varmen – gerne fuldt blus og kog vandet væk, mens du rører i mandlerne. De skal coates med saltvandet, men det er ikke meningen at de skal ristes, så i samme øjeblik vandet er væk, fjerner du panden fra varmen, og hælder mandlerne over på bagepladen. Fordel dem på pladen, så de ligger jævnt i ét lag. Bag dem tørre i 20-30 minutter. I min ovn skal de kun have 20 minutter – ellers smager de brændt, men det kommer selvfølgelig an på ovnen og størrelsen på mandlerne. Lad dem køle helt ned, inden du pakker dem i en tætsluttende beholder.