Coq au vin

Coq au vin

Denne ret er SÅ nem at lave, men smager som om du har stået i køkkenet i en evighed. Lidt blæret, synes jeg 🙂 Den er taget fra www.arla.dk og jeg brugte skalotteløg i stedet for perleløg, og kyllingeunderlår i stedet for unghane, fordi det er nemmere end at partere en unghane. Det vigtigste er, at du bruger kylling/hane på benet, da benene er med til at give den gode smag. Desuden er jeg ikke så god til dét med montering med smør. Jeg snyder (blasfemi) og jævner saucen lidt i stedet. Men den skal ikke være for tyk.

Hovedret til 6:

  • 1 unghane eller en stor fritgående kylling (ca. 2 ¼ kg)
  • 125 g bacon i tern
  • 25 g smør
  • 20 pillede perleløg (ca. 200 g)
  • 250 g rensede champignoner
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ liter rødvin , fx cabernet savignon
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 små fed hvidløg i halve
  • ½ dl friske timianblade
  • 1 dl bredbladet persille
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g koldt smør i tern
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 4 dl løse ris, parboiled (ca. 320 g)

Rens unghanen og skær den i 8 – 10 stykker. Skær det yderste af kyllingelårene fri for skind og sener.

Kom baconternene i en stegegryde, steg dem i ca. 2 min. under omrøring og tag dem op. Tilsæt smørret i stegegryden og brun perleløg og champignon i ca. 2 min. Tag det op og brun unghanestykkerne af 2 omgange ca. 3 min. på alle sider. Kom alle kyllingestykkerne i gryden og drys med hvedemel – vend godt rundt. Tilsæt herefter bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier. Lad coq au vinen koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. – til unghanen er mør uden at falde fra hinanden.

Ved serveringen: Tag kød og grønsager op på et varmt fad. Kog skyen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. eller til der er ca. 7 dl tilbage. Tag gryden af varmen og monter saucen med koldt smør. Smag til og hæld saucen på kød og grønsager. Drys med persille og server straks sammen med ris.