Chokoladefondant med blødende hjerte

Chokoladefondant med blødende hjerte

Denne dessert smager fantastisk og er så nem at lave. Den kan alle lave. Den er taget fra DR’s Det Søde Liv. Fordelen ved denne kage, i forhold til andre kager med blødende hjerte, er at denne laves af én dej. Mange andre skal laves af to. 4 stk. Man skal kun have én hver – det er rigeligt!

  • 100 g. god mørk chokolade 64% (jeg kan ikke finde denne “styrke”, men har prøvet både med 54% og 70% og de blev begge dejlige
  • 100 g. smør (bedst med rigtig smør)
  • 50 g. sukker (gerne rørsukker)
  • 40 g. mel
  • 100 g. æggeblomme (past.)
  • 50 g. æggehvide (past.)
  • + lidt neutral olie til at smøre formene med (jeg bruger bake-spray – det kan bl.a. købes i Schlecker)

Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, rør godt. Tilsæt blommer og hvider og rør godt.

4 muffin alu-forme (ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje) smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler af bagepapir. Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene. (Jeg slås ALTID med det papir, så jeg har bagt dem uden – altså bare i smurte muffin forme, og med lidt forsigtighed kan de godt løftes ud af formen bagefter, uden at lave ulykker).

Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune.

Hold øje med dem i ovnen. Du kan tydeligt se, hvor meget af kagen der er flydende i midten. Når de kun lige ser ud til at være bagt på midten skal de ud hurtigt, ellers får de for meget. Det tager ca. 9-11 minutter ved 200 grader (forvarmet ovn).

Velbekomme.